torstai 12. marraskuuta 2009

Kaalia pöytään!

Kaali on herkkua. Eniten tykkään kaalista laatikossa, padassa tai kääryleinä. Perinteisellä, ohraryynejä, siirappia ja voita sisältävällä reseptillä tehty kaalilaatikko puolukkahillon kanssa saattaa olla yksi lempiruoistani!

Valkokaali on ihanaa raakanakin. Punakaalista en ole ikinä tehnyt mitään varsinaista ruokaa, ja muukin kaalikansa on oikeastaan minulle aika tuntematon sakki. Siinä tavoite, tutustua kaalien salaiseen maailmaan! Pistänpä sen kunniaksi kaaleille ihan oman tägin.

Pikkuruiset supersöpöt ruusukaalit ovat vierailleet ruokapöydässäni tänä syksynä ainakin kahdesti, kummallakin kerralla samassa ihanassa muodossa. Ruusukaalin ja pekonin treffeistä luin ensimmäisen kerran Voisilmäpelistä, eikä pekoni varsinaisesti karkoittanut minua reseptin ääreltä. Unelmatreffit, aika kova kaksikko! Alkuperäisessä ohjeessa mukana oli vielä superherkullisia saksanpähkinöitä, mutta itse jätin ne pihinä kauppaan, toimii hyvin ilmankin.



Ruusukaalia pekonilla

oliiviöljyä
300-400 g ruusukaalia
1 paketti pekonia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja murskaa valkosipuli. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan ja kiehauta niitä kattilassa nopeasti vähän pehmeiksi.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla, lisää valkosipuli, ruusukaalit ja pekonit ja paistele pekoni rapeaksi. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Haarukoi nassuun samoin tein!


Ps. Lontoosta kotiuduin neljän keittokirjan ja läjän teetä kanssa! Huippukaupunki, raportoin lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti