keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Suuri salaattihuijaus eli vihreät katkaraputacot

Turussa pitää tätä nykyä majaansa vaikka kuinka monta ihanaa ruokablogia. Eräs niistä on mitä mainioin Paniikki keittiössä. Kyseisen blogin arkistoista olen löytänyt yhtä sun toista suuhunpantavaa, mutta ihan erityisen kovasti olen tykästynyt Lisbetin taannoisiin salaatinlehtitacoihin. Siis tacoihin, joissa maissikuori on korvattu rapealla, raikkaalla salaatinlehdellä. Nerokasta!

Tacot ja tortillat ovat ihan parasta arkiruokaa kaikessa helppoudessaan ja monipuolisuudessaan, mutten viitsi kovin usein ostaa enkä tehdäkään viljaisia taikka maissisia lättyjä tai kuoria. Muistan joskus harkinneeni lätyn vaihtamista salaatinlehteen, mutta homma meni reisille, sillä en osannut käyttää oikeanlaista, tarpeeksi ryhdikästä ja kuppimaista lehdykkää. Lisbetin vinkein salaattitacot syntyvät helposti kaalinlehdestä tai jäävuorisalaatista. Myös uutuutena kauppojen hyllyille ilmestynyt cosmopolitan-salaatti soveltuu hommaan oikein loistavasti. 

Neuvosta vaarin ottaneena olenkin jo monena tiistaina ja torstaina järjestänyt arki-illan tehokkaat tortillabileet. Saman havainnon salaatinlehtien kätevyydestä oli tehnyt myös (niin ikää turkulainen, hyvä Turku!) Chocochilin Elina

Täytevariaatioita salaattitacoille on tietysti moneen lähtöön. Tämän hetken lempparini ovat katkarapu-avokado-mango -tacot. Katkaravut kannattaa ehdottomasti pyöräyttää pannussa valkosipulilla terästetyssä kookosöljyssä. Korianteria tai minttua päälle ja nassuun! 

Täyte passaa mainiosti myös ihan perinteisten maissitacojen väliin, testattu on. Seuraavassa merkinnässä kerron, mihin yhdeksänkymmentälukulaiseen jälkkäriin loput mangosta ja mintusta voi käyttää. 




Katkaraputacot salaattihuijauksella
(kahdelle)

6 lehdykkää cosmopolitan-salaattia, kaalia tai jäävuorisalaattia
n. 150 g isoja katkarapuja
kookosöljyä
2 kynttä valkosipulia
suolaa
ripaus chiliä
2 avokadoa (tai annos guacamolea
puolikas mango
korianteria ja/tai minttua
halutessasi ranskankermaa

Ota katkaravut sulamaan. Kun ovat sulaneet, kuumenna pannulla kookosöljy ja paista murskattuja valkosipulinkynsiä hetki öljyssä. Valuta sulaneet katkaravut mahdollisimman kuiviksi vaikkapa talouspaperin päällä. Iske katkaravut kuumalle pannulle kera valkosipulin. Anna paistua hetki, mausta suolalla ja chilijauheella. Älä paista liikaa, jottei katkaravuista tule sitkeitä. 

Pilko avokado tai valmista siitä (ja tykötarpeista) guacamole. Pilko mango ja silppua yrtit. Lado salaattiveneet täyteen avokadoa, katkarapuja, mangoa ja yrttejä. Lusikoi halutessasi päälle ranskankermaa. Nautiskele menemään. 

4 kommenttia:

  1. Janna idea vaihtaa tortilla salaatinlehteen...kiva vaihtoehto perus tortillalle! Testaan tata heti tanaan kun kaikki ainekset loytyvat sopivasti valmiiksi kaapista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin! Musta ihan paras idea! Käyhän kertomassa miten upposi. :)

      Poista
  2. Huippuresepti! Tämä jäi heti mieleen ja sain hankittua ainekset ja tänään oli testipäivä (http://therearelilactrees.blogspot.fi/2013/04/tacoton-taco-mock-taco.html)! Kiitokset inspiksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva että ilosanoma leviää! :) Ihan parhaita kyllä. Ja täytevaihtoehdot ovat loputtomat.

      Poista