maanantai 3. helmikuuta 2014

Mahtavat ruissipsit ja muita parhaita paloja

Kahta asiaa ei käy kieltäminen: ruisleipä on niiiin hyvää & Instagram on niiiin paras some. Niinpä olinkin aika mielissäni päästessäni mukaan Blogiringin uraauurtavaan ja superhauskaan "Parhaat palat" -kamppikseen, jossa Ruispaloista sai postailla mielensä mukaisia inspiraatiokuvia Instagrammiin.

Mukaan mahtui sekä herkkureseptejä ruisleivälle ja ruisleivästä että fiiliskuvia rukiisista hetkistä. Keksin vaikka mitä kaikkea ruisaiheista syötävää ja jäin pitkästä aikaa ihan koukkuu ruisleipään.



Ruisleivät saivat päällensä tsatsikia, savulohta seesaminsiemenillä ja wasabilla, viinirypäleitä & vuohenjuustoa, hampparipihvejä cheddareineen ja buffalamozzarellaa caprese-salaatin tyyliin. Ruis se vain on siitä kiva, että sen päälle sopii melkein mikä vaan.

Parhaaksi kokeiluksi osoittautuivat kuitenkin ruissipsit, joiden tekeminen oli eri helppoa siihen nähden, miten addiktoiva oli lopputulos. 




Ruissipsit
(kahdelle naposteltavaksi)

4 kpl Ruispaloja (siis kaksi kantta ja kaksi pohjaa) 
2 kynttä valkosipulia
voita
paprikajauhetta
ruususuolaa
mustapippuria

Leikkaa ruisleivät pikkuisiksi kolmioiksi. Kuumenna pannulla voi niin, että se alkaa ruskistua. Lisää paprikajauhe ja hienonnettu valkosipuli. Pyörittele leipäpalasia pannulla niin kauan, että ne imevät itseensä makua ja voita ja alkavat saada paahtunutta pintaa. Ripottele päälle reilusti hyvää suolaa ja vähän mustapippuria. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa tsatsikiin upotettuna.


#ruispalat-kilpailu

Räpsäise oma ruispalafiiliskuvasi, julkaise se Instagramissa ja täggää se mukaan kisaan (#ruispalat). Osallistumalla voit voittaa Nokia Lumia 1520 -luurin. Hashtagin #ruispalat takaa löytyy jos jonkinlaista ruisfiilistelyä, kannattaa käydä kurkkaamassa. Vaasan Ruispalojen pusseista löytyy koodi, jolla voi voittaa uusien Lumioiden lisäksi myös muita palkintoja. Syötä koodi parhaatpalat.fi-sivustolle tarkistaaksesi mahdollinen voittosi.

Tämä postaus on toteutettu yhteistyönä Vaasan Ruispalojen kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Meillä on kansien ja pohjien sijaan aina puhuttu maha- ja selkäpuolista – mä olen aina ollut mahafani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loogista sekin! :) Mä en oikein edes osaa sanoa kummasta tykkään enemmän, mutta yksi selkeä sääntö ruisleivän suhteen on: mitä sitkeämpi reuna, sen parempi!

      Poista