maanantai 8. kesäkuuta 2015

Halloumi-parsawok

Kesä ja wokit, aika oiva pari. Hoksasin tämän, kun pohdin vaihtelua kesän vakioruoalleni salaatille. Joskus on kiva saada myös jotain lämmintä, mutta toisaalta kuuman lieden ääressä ei viitsisi kesällä viettää tolkuttomasti aikaa. Vastaus on tietysti wokki!

Sain Kikkomanilta toiveen kehitellä resepti wok-kastikkeen ympärille. Rakensi wokin lempiasioideni pohjalta: halloumia, tuoretta parsaa ja kesäkurpitsaa. Juuri helpommaksi ei ruoanlaitto kyllä muutu! Wok-kastike antaa ruoalle syvän maun, jota terästin vielä valkosipulilla, chilillä ja korianterilla. Fenkoli tuo makuun lisävivahdetta ja kookosöljy maistuu juuri sopivasti. Täydellinen kesälounas!

Tällä reseptillä osallistun Radio Aallon ja Kikkomanin kesäreseptikilpaan, jossa äänestäneiden kesken arvotaan joka päivä Kikkomanin tuotepaketti. Kipinkapin äänestämään, tästä!



Halloumi-parsawok
(kahdelle)

1 puolikas fenkoli
1 pieni kesäkurpitsa
n. 5-7 vihreää parsaa
2 kynttä valkosipulia
kevätsipulia
puoli pakettia halloumia
2 rkl Kikkoman Wok-kastiketta
2 rkl kookosöljyä
chilirouhetta
suolaa
mustapippuria

kourallinen tuoretta korianteria

Pilko kesäkurpitsat pieniksi suikaleiksi, paloittele parsanvarret muutamaan osaan ja leikkaa fenkolista viipaleita. Kuumenna wok-pannu ja pane kesäkurpitsat kuivalle pannulle. Pyörittele kesäkurpitsoja pannulla hetki niin, että ne kuivuvat ja saavat hieman väriä.

Lisää fenkolit, halloumi, murskattu valkosipuli ja parsat sekä kookosöljy. Pyörittele kuumalla pannulla, lisää pieneksi pilkottu sipuli. Lorauta sekaan wok-öljy ja mausteita. Kuullota vihanneksia ja halloumia vain sen aikaa, että ne jäävät vielä rapeiksi eivätkä lötkisty. Tarkista maku. Ripottele päälle runsaasti korianteria. Nauti!

Yhteistyössä Kikkoman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti