perjantai 15. huhtikuuta 2016

Minttu-limesima

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Sokeri

Vappu  lähestyy kovaa vauhtia, on siis aika laittaa simat tulille! Tässä taloudessa vappu tuo mukanaan suuria muutoksia: pääsemme aattona muuttamaan uuteen kotiin ja ennen kaikkea uuteen keittiöön. Parasta muutossa on ehdottomasti se, että uudessa keittiössä on kaasuliesi. Kaikki mahdolliset kaasuliesivinkit kommenttiboksiin!



Perinteiselle simalle on ehdottomasti paikkansa elämässä, mutta tänä vappuna suosittelen kokeilemaan jotain erilaista. Suomen Sokerin sivuilta löytyy mitä mielikuvituksellisempia simareseptejä.. Blogiringillä on jälleen näppinsä pelissä ja kampanjasivulle ilmestyykin lähipäivinä roppakaupalla ihania vappuleivonnais- ja simareseptejä.



Lähdin testaamaan simahommia mintun ja limen voimin. Yhdistelmä toimi kivasti! En välitä rusinoista, mutta simahommissa ne ovat käteviä: kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista. Kaltaiseni rusinadissaaja voi siivilöidä rusinat pois ennen tarjoilua. Siman teossa kannattaa tavallisen sokerin tilalla kokeilla fariinisokeria. Se antaa makuun kivasti lisää syvyyttä.

Parhaiten sima sopii tietysti munkkien kaveriksi. Jos jollakulla on takataskussa herkullinen gluteeniton munkkiresepti, otan mieluusti vinkit vastaan!

Pinterest on muuten aarreaitta, mitä vappuideoihin tulee. Olen kerännyt sinne vuosien varrella oman kansiollisen drinkkejä, jotka sopivat juhlaan kuin juhlaan.

Iloista vappua!



Minttu-limesima

4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 limettiä
kourallinen minttua silputtuna
herneen kokoinen pala hiivaa
sokeria
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja lisää sekaan sokerit. Purista sekaan limettien mehu, sekoita. Lisää vielä silputtu minttu ja loppu vesi, sekoita. Anna liemen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiiva, sekoita hyvin. Anna siman olla ja käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.

Siivilöi sima ja laita se pulloihin. Lisää pulloihin lusikallinen sokeria ja pari rusinaa. Kun rusinat parin päivän päästä nousevat pintaan, sima on valmista nautittavaksi. Säilytä sima kylmässä.



Yhteistyössä Suomen Sokeri



6 kommenttia:

  1. Herneen kokoinen pala... sokeria? Mikäs virka tuolla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkkaavaiselle kommentaattorille! Hiiva-sana unohtui, nyt on korjattu. 😊

      Poista
  2. Limettisima on niin hyvää! ja minttu varmaan sopii siihen hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limetti on kyllä parasta maailmassa! Ja minttu heti kakkonen. :) Sopivat kyllä hienosti yhteen.

      Poista
  3. Minä tein viime vuonna tällä: http://www.andalusianauringossa.com/2015/04/vapun-appelsiiniset-pikamunkit.html?m=1

    Tein gluteenittomina ja kummityttösi hehkui onnesta. Hyviä tuli minunkin mielestäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, näyttää hyvältä! :) Muistatko mitä jauhoja käytit?

      Poista